#007 Interview: Lapetra alias Schmaler Petra

19:16

"Mint minden nő, én is már kislánykoromban rajongtam az ékszerekért! Vásárokon, bolhapiacokon mindenhol nyitott szemmel járva gyűjtögettem az alapanyagokat.
As a little girl I was a fan of jewelry like every woman! I walked with open eyes on markets, flea markets and everywhere and I gleaned the materials."

Újszerű, exkluzív, egyedi, kifejező, jellegzetes, egyszóval Lapetra. Azt már tudjuk, hogy az ékszereid milyen stílusjegyeket viselnek magukon, de szeretném kicsit jobban megismerni az alkotót, aki a meseszép művek megálmodásáért és „életre keltéséért” felel. Honnan indultál és miken mentél át mire erre a pontra értél, ahol az életed jelenleg tart?
Novel, exclusive, individual, expressive, characteristic, in one word Lapetra. We know your jewelry wear stylistic characteristics but I would like to know more information about you who dream and vivify works. How did you start and what did you go through so far?
Mint minden nő, én is már kislánykoromban rajongtam az ékszerekért! Vásárokon, bolhapiacokon mindenhol nyitott szemmel járva gyűjtögettem az alapanyagokat. Később egy igazi kincses barlangba kerültem Bécs mellé ahol volt alkalmam tanulni és megismerni, a különféle alapanyagok felhasználását. Ekkor már biztos voltam benne, hogy nekem ez egy életre szól, az ékszerkészítés a szerelmem 2012 tavaszán született meg a Lapetra.
As a little girl I was a fan of jewelry like every woman! I walked with open eyes on markets, flea markets and everywhere and I gleaned the materials. Later I was in a real treasure cave beside Vienna where I had the opportunity to learn and to get to know various materials’ usage. At this time I was sure that it’ll be lifelong for me. The jewelry making is my love and the Lapetra was born in 2012’s spring.
Ha már a múltat és a jelent kiveséztük, el ne feledjük a harmadik igeidőt. Mik a közeli és a távolabbi terveid, mi az, amit még mindenféleképpen el szeretnél érni?
We talked about past and present, don’t forget the third tense. What are your plans for the future? What is that you want to achieve at any cost?
A jövőre lépésről-lépésre tekintek, mindig a következő lépcsőfokot szeretném tökéletesen megmászni. Továbbra is szeretném az egyedi megrendeléseket teljesíteni amellett, hogy a boltokban is mindig keresik az újdonságokat.
I look at the future step by step. I always like to climb the next stair perfectly. I would like do the special orders beside that they always search the newness in shops.
Mint minden művészt, gondolom téged is van, ami megihlessen. A múzsa csókja elérhet minket egy hely, tárgy, szín vagy egy táj láttán, de akár egy illat, íz vagy anyag tapintása is lehet az, ami alkotásra sarkal. Mik illetve kik azok, amik/akik neked legtöbbször ihletet adnak? Illetve mennyire követed a divat alakulását, azt, hogy az aktuális trendek mit diktálnak?
Like every artist I think you also have what inspires you. The kiss of the Muse can reach us through a place, an object, a color, or through the sight of a scenery, but a taste or the feeling of a material could also be inspirational. Who or what give inspiration to you? How do you follow the fashion trends?
2014 februárjában a Londoni Fashion Weekre, ssamaryll 2014-15 Őszi-Téli Kollekciójához készítettem ékszereket, fekete-fehér selyemzsinóros, üveggyöngyös hangsúlyos nyakékeket. Szeretem ezt az oldalát is a munkának, mikor a kész kollekcióhoz készülnek az ékszerek, beledolgozva a ruhák színvilágát, hangulatát. Általában a divatnak is ezt az oldalát kísérem figyelemmel, de inspiráció lehet egy minta, egy film, egy utazás, de legutóbb a kisfiam által elkapott pillangó szárnya adott ihletet.
In 2014’s February I made jewelry and necklaces with black and white silk cord and glassbeads for the ssamaryll’s 2014-15 fall/winter collection of London Fashion Week. I like this side of my job, too, when the jewelry are made to completed collections thus I get into the cloth’s colors and mood. Usually I follow this side of the fashion but a sample, a movie, a travel or a caught butterfly’s wing by my son can be inspiring.
Lapetra on Facebook and Lapetra website
ssamaryll website

You Might Also Like

3 COMMENTS

 1. Lovely bracelets! I invite you to visit my blog, NEW POST

  http://themaiddiction.wordpress.com/
  themaiddiction.wordpress.com

  Xoxo

  VálaszTörlés
 2. CAN’T SAY A WORD, LOOKS AMAZING!

  I really love your pics!

  I’m waiting for your opinion on my latest post on
  BABYWHATSUP.COM


  Get in touch, I’m following you! Facebook | Instagram | Bloglovin |
  Win a trip in Genoa | Win clothes OASAP

  Kisses Fashion blogger Alice Cerea

  VálaszTörlés
 3. Lovely bracelets!!! Great post :)
  http://www.summerwine.es/

  VálaszTörlés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram