#005 Interview: the Editor of LakkHatalom

16:11

"...elsőként a China Glaze-t említeném...Nagyon elégedett vagyok a minőségükkel, csodaszép, fantáziadús árnyalataik vannak és az áruk is barátságos...
...First is China Glaze...I'm very satisfied with the quality, it's wonderful, the colors are fabulous and the price is quite good, too."

Először is mesélj kicsit magadról. Honnan jössz? Mióta foglalkozol körömfestéssel? Mióta blogolsz pontosan? Tanulsz, vagy már dolgozol? Hasonlók. :)
A harmincas éveim elején járok, ebből kifolyólag már viszonylag régen otthagytam az iskolapadot. Egy Pest megyei kisvárosban élek a párommal és a két macskánkkal, akik rendszeresen feltűnnek az Instagram képeimen. :) Az első lakkomat 14 éves korom körül vettem és mivel anyukám sosem festette a körmét, ezért teljesen rutintalan voltam a használatában. :) Egy citromsárga lakkra esett a választásom és emlékszem hét (!) réteget kentem fel belőle, mert nem lett szép egyenletes és mindig egy újabb réteggel próbáltam korrigálni. Mondanom sem kell, hogy esélye sem volt megszáradni, borzalmas lett a végeredmény. Azóta azért már fejlődtem picit. :D Az eltelt évekre aztán az volt a jellemző, hogy különböző korszakaim voltak, egy időben csak nagyon sötét lakkokat használtam, volt időszak, amikor csak francia manikűrt hordtam, folyamatosan változtattam a hosszon is. Mostanra – köszönhetően a blognak is – eléggé változatos lett a repertoárom. :) A blog lassan két éves lesz, egész pontosan 2012. április 30-án tettem közzé az első bejegyzést és bár volt egy-két kevésbé aktív időszakom, mostanában igyekszem törekedni a rendszerességre. Az elmúlt két évben – bár talán ez elcsépeltnek fog hangzani – úgy érzem, hogy tényleg sokat fejlődtem és persze a lakkjaim száma is jelentős mértékben nőtt. :D Mindemellett pedig rengeteg kaptam a blog által, nagyon sok kedvességet az olvasóimtól, akik közül sokan már a kezdeti szárnypróbálgatásaim óta velem vannak, illetve megismertem pár fantasztikus bloggert is, úgyhogy egy percig sem bántam meg, hogy belevágtam a blog írásába.
First of all tell us something about you. Where do you come from? When did you start nail polishing? Since when do you blog? Do you learn or work?
I'm walking in my early 30's, I’ve left the school bench long time ago. I live in Pest county with my boyfriend and with my two cats who appear regularly on Instagram. I bought my first nail polish at the age of 14. My mom never used nail polish so I was out of rutine and I had to do it all by my self. I bought a yellow nail polish and I had to take up to seven layers to be as great as it could be. It wasn't smooth and I tought I can fix it with another layer. The result was horrible, it couldn’t even dry properly. After a while I got a little bit talented and experienced. In the past years I had different nails once I hade only dark nail polish then french nail polish in diferent lenght. Now my repertoire is very various thanks to the blog. The blog is almost 2 years old, to be accurate my first post was ont he 30th of April. 2012. I had some little bit of active season now I sought for regularity. In the last two years I think I evolved a lot, and the number of my nail polishes had increased. I got so many great news from my readers. There are readers who follow me from the start and I met some fantastic bloggers too, so I did not mind that I started the blog.
Van-e kifejezetten kedvenc márkád?
Egy kedvenc márkát nem tudnék mondani, több olyan van, ami valami miatt közel áll hozzám. Természetesen elsőként a China Glaze-t említeném, aki követi a blogom egy ideje az tudja, hogy nagy rajongója vagyok a márka összes általam eddig próbált lakkjának. Nagyon elégedett vagyok a minőségükkel, csodaszép, fantáziadús árnyalataik vannak és az áruk is barátságos. De szívesen használom a Golden Rose lakkokat is, illetve a Catrice és a Flormar lakkjai is szép számmal képviseltetik magukat a gyűjteményemben. Na és persze nem lenne igazságos, ha nem említeném a L’Oréal-t, az IsaDora-t, a Models Own-t vagy akár a Glitter Gal-t. :) Jaj, és el ne felejtsem a Claires’t és a H&M-et, náluk is mindig találok valami szép és jó minőségű lakkot.
Do you have favorite brand?
I can’t tell you one favorite brand I have much more that are close to me. First is China Glaze. Who follows me knows that I tried all products of this brand. I'm very satisfied with the quality, it's wonderful, the colors are fabulous and the price is quite good, too. But I gladly use Golden Rose nail polish, too and Catrice, Flormar are in my collection, too. I wouldn't be fair if I don't mention L'Oréal, IsaDora, Dodels Own, Glitter Gal and don't forget Claire's and also H&M got some real good nail polish.
Melyik típusú lakkokat részesíted előnyben? (csillogó, natúr, matt, pastel stb.)
Az utóbbi időben elég végletesen lakkozom, vagy a matt vagy a nagyon csillámos lakkok kerülnek elő leggyakrabban a szekrényemből. Mint sok mindenkinél nálam is nagy kedvencek lettek a sand lakkok, az elmúlt egy-két hétben pedig a Golden Rose matt homok hatású lakkjai voltak a legtöbbet a körmeimen, mert nagyon gyorsan, akár reggel, indulás előtt össze tudok velük dobni egy egyszerű manikűrt.
Which nail polish do you prefer? (glittery,natur,matte,pastel etc.)
Recently I’m very extreme I use matte or glittery nail polish. Like everybody else my favorite is the sand-effect polish, too. In the past two weeks I used the sand based Golden Rose nail polish because even in the morning I can make a great manicure.
Mit jelent számodra az a kifejezés, hogy ÁLOMMUNKA? :)
Közel 10 évi tapasztalattal a hátam mögött azt hiszem, már kicsit realisztikusabb elképzelésem van az álommunkáról, mint anno pályakezdőként, ezért elég földhözragadtnak tűnhet a válaszom. :) Számomra az a fontos, hogy olyan munkát végezzek, ami inspirál, olyan környezetben, ahol szívesen töltök napi 8 vagy akár több órát, olyan munkatársak között, akikkel jól érzem magam és persze az sem elhanyagolható, hogy ezt megfelelően honorálják is.
What does de term DREAM JOB means to you?
I have nearly 10 years experience. I think I have real notion from dream work than what I used to have as a beginner so my answer may sound earth-bounded. It is important to me to do inspirational work, where I gladly work for 8 hours or more, collegues I like to spend time with and or course to be well rewarded.
Szerinted mennyire befolyásolja az aktuális divat a körömfestési trendeket? Illetve te szereted követni ezeket, vagy inkább a saját stílusod tükrözöd a körmeiden is?
Valamilyen szinten mindenképp hat az aktuális divat a körömfestésre is, hiszen mostanában már a divatbemutatókon viselt lakkokat, körömfestési technikákat is nagy figyelem övezi; a körömfestésben is ugyanúgy megvannak az aktuális trendek, mint a divatban. Úgy gondolom viszont, hogy ez inkább a gyártókat befolyásolhatja az aktuális kollekció színeinek kialakításában. Én személy szerint egyáltalán nem azért veszek meg vagy használok egy lakkot vagy készítek el egy manikűrt, mert az trendi, hanem mert tetszik, és jól érzem vele magam. Hiába divatos évek óta a nude festés én egyszerűen nem szeretem magamon és csak akkor nyúlok ilyen színű lakkhoz, ha visszafogottabb festésre van szükségem bármilyen munkahelyi esemény miatt.
Do you think the actual fashion influences the nail polishing trends? Do you like following these or it is your unique style that reflects on your nails?
At some point fashion does influence nail polishing, because on fashion show they pay great attention on the nailpolish, too. Nail polishing has its actual trends, too. But I think this only influences the producer in a way like what coloured polish should they create. Personally I don’t buy a nail polish just because it’s trendy but only if I like it. Nude polishing is really fashionable but I simply don’t like it. I use polishes like this only if I need a more moderate look at work.
+1. Elképzelhetőnek tartanád, hogy kiadj egy saját lakk kollekciót vagy, hogy saját manikűr szalont nyiss?
Szívesen foglalkoznék olyasmivel, ami valamilyen formában köthető a lakkokhoz, de konkrétan még nem gondolkoztam ilyesmin. Úgy érzem, hogy inkább a saját kollekció kiadása állna közelebb hozzám, egy szalon nyitásához nem érzem elégnek a kézügyességem.
Do you think you could produce your own polish collection or to open your own manicure shop?
I would like to have a job which is connected to polishes, but I haven’t really thought about it yet. I think producing my own collection is closer to me. For a real manicure saloon I don’t think I have enough handicraft.
More beautiful nail art pictures are here: LakkHatalom

You Might Also Like

3 COMMENTS

  1. follow for follow? :)

    thekathieblossom.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Very beautifuls ;)

    I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

    VálaszTörlés

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram