Valentine's Day nail

15:51

Sziasztok!
Hát elérkezett ez a nap is. A Coquet élégance megnyitja kapuit és feltárja titkait! Sok, sok érdekességgel és izgalmas témakörökkel várlak majd titeket, olyanok mint: szépségápolás, divat, életstílus és kultúra.
Szeretnék majd bemutatni nektek saját készítésű manikűröket, melyeket igyekszem összehangolni az éppen aktuális trendekkel, hogy a körmeink is a legfrissebb divatot követhessék.

A másik fontos hivatásomnak a hazai és külföldi, ismert és még nem túl ismert bloggerek bemutatását, illetve meginterjúvolását tartom. Olyan személyekét akik nap, mint nap megihletnek bennünket, bepillantást engednek mindennapjaikba és bizalmukba fogadva megosztják velünk titkaikat, trükkjeiket, stílusukat és inspirációjukat.
Ezen kívül találhattok majd még outfiteket, szépségápolási és életvezetési tippeket, recepteket, divattal kapcsolatos bejegyzéseket és még sokmást.
Kezdjük is az első posztommal amely főként a manikűr szerelmeseinek kedvez:
Tudom, még kicsit odébb van Valentin nap, de gondoltam, így nekifutásnak tökéletesen megfelel majd ez a téma. Két saját készítésű körömmel is készültem nektek.
Kiss me baby
Az elsőt hosszabb körmű hölgyeknek ajánlom , ugyanis színátmenetes és nekem eddig még sose állt jól rövid körmön.
Amikre szükségetek lesz hozzá:
- Két általatok kiválasztott színű lakk (érdemes árnyalatban nem túl eltérőt választani)
- Fehér lakk
- Fedőlakk
- Sminkszivacs
- Vékony ecset
- Jó sok türelem! :)
Amiket én használtam:
- A sima, színátmenetes körmökhöz: Avon - Vamp It illetve Avon - Strawberry árnyalatú lakkok
- A csóklenyomathoz: Nos, mint láthatjátok a csóklenyomatot is színátmenetesen csináltam meg. A legsötétebb színhez összekevertem a fent említett két lakkot. A középső részt a Strawberry árnyalattal míg a világosabb oldalt ennek fehér színnel kikevert változatát használtam.
- Sminkszivacs
- Vékony ecset (illetve a nagyon vékony részekhez fogpiszkálót)
- Moyra - Gyorsszárító fedőlakk

Elkészítése:
1. Húzzunk egy réteget az általunk választott lakkok közül a sötétebbikkel
2. Ha kellőképpen megszáradt, a sminkszivacsra húzzunk egy csík sötét lakkot majd alá a világossal, úgy hogy a kettő érintse egymást. Majd óvatosan nyomjuk rá a körmünkre és apró mozdulatokkal vigyük fel egyenletesen az egész körömfelületre. Ezt ismételjük 4 körmünkön, a gyűrűsujjat kihagyva.
3. Most jöhet a gyűrűsujj. Én előbb fehérrel (vékony ecset használatával) meghúztam a fő vonalakat, majd mikor ez megszáradt elkezdtem felvinni a 3 különböző színű, kevert lakkot. Ha egy kicsit összefolynak a lakkok az sem gond, még ütősebb lesz a színátmenet. Mikor ez is megszáradt, egy fogpiszkáló segítségével megcsináltam az ajakrepedéseket alap-lakkal.
4. Végül jöhet rá egy réteg fedőlakk és kész is!

Már elég hosszúak voltak a körmeim (és bár imádom), de sajnos sokszor vagyok olyan figyelmetlen, hogy belekapok valamibe, vagy hasonló és bereped/betörik. Nos, most is ez történt, viszont nekem éppen kapóra jött, hiszen így betudok mutatni egy alkotást a rövidebb körmökkel rendelkező hölgyeknek is.
Rilakkuma love
Amik szükségesek hozzá:
- Egy színes lakk, ami az alapot adja (érdemes barnás vagy mályvás árnyalatot használni)
- Piros, fehér és fekete lakk
- Vékony ecset
- Pöttyöző toll
- Fedőlakk
- És egy csipetnyi kitartás! :)
Amiket én használtam:
- Moyra Pastel shades lakk az alaphoz (N°608)
- Moyra fehér és fekete lakk
- Sissi Flexible piros lakk (nem túl ismert márka, de nekem határozottan az egyik kedvenc piros lakkom!)
- Vékony ecset
- És nálam a jól bevált gombostű helyettesítette a pöttyöző tollat

Elkészítése:
1. Húzzunk egy réteget az alaplakkból mindegyik körmünkre.
2. Mikor eléggé megszáradt kezdhetjük a díszítést.
Először a hüvelykujjon: Fogjuk a piros lakkot és az ecsettel húzzunk két ferde vonalat, nagyjából a körmünk felétől a végéig. Egyet jobbra, egyet balra döntve, így egy szív alakú mintát kapunk. Most fogjuk a pöttyöző toll (jelen esetben a gombostű) nagyobbik végét, és fehér lakkal óvatosan, nem túl szorosan pöttyözzük körbe a szív alakot.
Most jöhet a mutatóujj: A pöttyöző toll segítségével, fehér lakkal formáljunk a körmünk közepére egy vízszintes, ovális kört. Majd fekete lakkal két kisebb, függőleges és ovális kört a fehér kör két oldalára. Ezután fogjuk a pöttyöző toll kisebbik felét és fekete lakkal alkossuk meg a macink orrát és két kis vonallal a száját. Végül a piros lakkal és a toll nagyobbik felével mintázzunk egy szívet a körmünk felső részéhez. (Ugyan ezt ismételjük meg a kisujjon, annyi különbséggel, hogy itt a lány maci van, ezért neki szabályos kör alakú a szeme és apró szempillák díszítik.)
A középső ujj: Hasonlóan, mint a hüvelykujj esetében, itt is alkossunk egy szív alakú mintát a körmünk jobb alsó sarkára fekete lakkal. Ezt követően a vékony ecset segítségével húzzunk köré egy fehér kontúrvonalat. Majd a toll kisebbik végével, fehér pöttyökkel díszítsük a vonal mentét végig, elég szorosan. Utána a szív belsejét is pöttyözzük be, ha kellően megszáradt már a fekete lakkunk.
Végül a gyűrűsujj: Vékony ecsetünk használatával csipke mintát varázsolunk a köröm jobb alsó sarkára. Ha nincs elég keskenységű ecsetünk, egy fogpiszkáló nagy segítséget nyújthat a kényesebb részeknél!
3. A kellő száradási idő után egy réteg fedőlakk és voilà! Kész is!
Most jöhet a jól megérdemelt pihenés, kedvenc magazinunk lapozgatása vagy hasonló kikapcsoló és semmi hirtelen mozdulatot igénybe nem vevő tevékenység során!

Remélem tetszett a bejegyzés és sűrűn vissza látogattok hozzám! Várom a véleményeket és ha bármi kérdésetek van nyugodtan írjatok! Au revoir, kedveseim!

You Might Also Like

0 COMMENTS

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram